MertinaMassage

Purmerend

MertinaMassage praktijk; Aryuveda en Klassieke massage

 

Home

 

Ayurveda, wat is dat?

 

Ayurvedische Massage

 

Beleving

 

Ayurveda Varianten

 

Klassieke Massage

 

Etherische Olien

 

Tarieven & Informatie

 

Links & Downloads

vooraankondiging

disclaimer


Privacy AVG


MertinaMassage

J.P.Sweelinckstraat 1

1443MA Purmerend

Tel.: 06-53350076

KvK 59855134

ed@mertinamassage.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

De beleving van massage

 

Of een massage als plezierig wordt ervaren, hangt van een aantal factoren af. Ten eerste natuurlijk van de persoonlijkheid en de bekwaamheden van de masseur, maar ook van de ruimte waarin wordt gemasseerd en de gebruikte materialen.

 

Tips

 

Ook als cliŽnt kun je een aantal dingen doen om zoveel mogelijk profijt te hebben van de massage:

 

 • Eet voor de massage niet teveel. Gemasseerd worden op een lege maag is niet goed, maar op een volle maag nog veel minder. Eet iets lichts en zorg ook dat je voldoende hebt gedronken.
   

 •    Geef voor de massage aan of je klachten hebt, of dat ergens rekening mee gehouden moet worden.
   

 •    Let tijdens de massage op je ademhaling. Een bekend gezegde is: een zucht geeft lucht. Haal tijdens de massage dus nu en dan diep adem. Let hierbij ook op je uitademing. Een diepe uitademing bevrijdt het lichaam niet alleen van afvalstoffen, maar helpt ook bij het loslaten van spanningen.
   

 •   Concentreer je op het gebied dat wordt gemasseerd. Geniet van de ontspanning die de massage teweegbrengt.
   

 •   Praat niet of weinig. Soms is het goed om tijdens een massage lucht te geven aan gevoelens of gedachtes, maar probeer dit wel te beperken. Probeer tijdens de massage zoveel mogelijk rust te ervaren.
   

 •   Zeg het als iets niet aangenaam aanvoelt. Massage is heel persoonlijk en niet iedereen ervaart dezelfde aanraking op dezelfde manier. Aangeven wat je prettig of niet prettig vindt, verhoogt de kwaliteit van de massage.
   

 •  Probeer je zoveel mogelijk te ontspannen. Ook als er een arm of been wordt opgetild, probeer dan niet mee te helpen. De masseur doet het werk, jij mag ontspannen.
   

 •  Let erop of je het warm genoeg hebt. Is dit niet het geval, vraag dan om extra toedekking met handdoeken of een deken.
   

 •  Na de massage kan een lichamelijk zwaar gevoel ervaren worden, dat komt omdat het lichaam zich opmaakt losgemaakte afvalstoffen af te voeren. Drink daarom na de massage voldoende water, om dat proces te bevorderen.

Niets staat een plezierige massage nu nog in de weg. En al het andere mag je aan de vakkundigheid van de masseur overlatenÖ  

 

Een cadeaubon geven of ontvangen is altijd leuk. Kijk hiervoor bij tarieven & informatie.