MertinaMassage 

Purmerend

MertinaMassage praktijk; Aryuveda en Klassieke massage

 

Home

 

Ayurveda, wat is dat?

 

Ayurvedische Massage

 

Beleving

 

Andere Ayur Massages

 

Klassieke Massage

 

Etherische Olien

 

Tarieven & Informatie

 

Links & Downloads

vooraankondiging

disclaimer


Privacy AVG


MertinaMassage

J.P.Sweelinckstraat 1

1443MA Purmerend

Tel.: 06-53350076

KvK 59855134

ed@mertinamassage.nl

 

 

 

 

 

 

 

Ayurvedische massage

 

De massagevorm waar ik in mijn praktijk het meeste gebruik van maak is ABHYANGA lichaamsmassage. De lange strijkbewegingen zorgen voor de verbinding van lichaam geest en ziel (hart). Hierdoor wordt de energiestroom en de afvoer van afvalstoffen bevorderd.

ABHYANGA oliemassage van het hele lichaam met warme olie, die reinigend en ontgiftend werkt en waarbij gebruik wordt gemaakt van traditionele kruidenoliŽn uit India. Afhankelijk van het constitutietype en eventuele klachten kunnen verschillende soorten kruidenoliŽn en massagetechnieken worden toegepast. Binnen de ABHYANGA is de meest gebruikte massagetechniek de lange strijkbeweging.

 

Bij deze massage wordt gewerkt met een rijkelijke hoeveelheid warme massageolie. Of het hoofd en de hoofdhuid ook met olie wordt gemasseerd, laat ik aan de cliŽnt over. Het hoofd kan ook zonder olie gemasseerd worden.

 

Volgorde

 

Eerst worden de rug en het hoofd gemasseerd, daarna zijn de benen en de voeten aan de beurt, waarna de achterzijde van het lichaam als geheel onder handen wordt genomen. Vervolgens wordt de voorzijde van het lichaam gemasseerd, inclusief armen, handen en vingers.

Indien nodig, kan de masseur deze volgorde naar eigen inzicht wijzigen.

Aan het eind van de massage wordt de rest van de warme massageolie langzaam over uw lichaamshuid gedruppeld en via lange strijkingen wordt het gehele lichaam nog een keer goed ingewreven.

Uiteraard kunt u zich voor het aankleden goed afwrijven met handdoeken. De olie geeft vrijwel geen vlekken op uw kleding, maar u zult de geur nog wel een poosje blijven ruiken. De oliŽn die worden gebruikt, hebben meestal een licht kruidige geur.

 

Duur

 

De massage duurt anderhalf uur, maar is soms ook, afhankelijk van de klachten of van de wensen van de cliŽnt, korter of langer. Een ayurvedische massage kan ook prima ingezet worden als preventiemiddel bij ziekte of als manier om jezelf te verwennen. Met andere woorden: juist als je je gezond voelt, is ayurvedische massage een aanrader.

 

Indiase Hoofdmassage of ShiroAbhyanga

 

Deze massage wordt in India ook wel Champi genoemd. Een traditionele Indiase massagebehandeling waarbij de marmapunten ( energiecentra) van hoofd, nek en schouders worden bewerkt om ons energieniveau te verbeteren.

In onze westerse maatschappij zitten wij erg in ons hoofd en kan zo'n massage goed helpen tegen o.a. stress, hoofdpijn, spierpijn en rugpijn. Blokkades worden weggenomen, waardoor de energie weer goed kan stromen.

Deze massage wordt met de kleding aan ondergaan. Bekijk of download de folder hier.

 

Andere mogelijkheden

 

GheeAbhyanga ( lichaamsmassage met geklaarde boter), Navarakhizi (Indiase rijstmassage), Udvartana (Modderpakking), Shirodara (Oliestraal op het voorhoofd). Voor meer informatie zie de linkerbalk op deze site.

 

 

Een cadeaubon geven of ontvangen is altijd leuk. Kijk hiervoor bij tarieven & informatie.