MertinaMassage

Purmerend

MertinaMassage praktijk; Aryuveda en Klassieke massage

 

Home

 

Ayurveda, wat is dat?

 

Ayurvedische Massage

 

Beleving

 

Andere Ayur massages

 

Klassieke Massage

 

Etherische Olien

 

Tarieven & Informatie

 

Links & Downloads

vooraankondiging

disclaimer


Privacy AVG


MertinaMassage

J.P.Sweelinckstraat 1

1443MA Purmerend

Tel.: 06-53350076

KvK 59855134

ed@mertinamassage.nl

 

 

Andere Ayurvedische Massages kunnen op afspraak gegeven worden, zoals:

 

 

Ghee-Abhyanga

 

Een ayurvedische botermassage waarbij het lichaam wordt ingesmeerd met ghee, een geklaarde Indiase boter van hoge kwaliteit, die wordt gemengd met reinigende poeder uit Zuid-India of met etherische oliŽn. Deze massage heeft een diep reinigende werking.

 

Navarakizhi                                                                                                           

Een typische Indiase rijstbehandeling die de onderhuidse weefsels grondig reinigt. Katoenen zakjes met gekookte Basmatirijst plus speciale wortelkruiden, worden in warme melk gedompeld. Deze worden op speciale wijze over het licht ingeoliede lichaam gewreven. De Navarakizhi behandeling kan ook helpen bij de genezing van oude blessures en van littekens.

 

Udvartana

Udvartana is een modderpakking waarbij het hele lichaam wordt ingewreven met een Noord-Indiase modderpasta. Na ongeveer een kwartier tot twintig minuten warm ingepakt te hebben gelegen, wordt de modder met warm water afgenomen. Deze pakking werkt reinigend en ontgiftend en ontspant zowel lichaam als geest.

Een variant op de modderpakking is de Garshan-Massage ( droge massage) klik hier voor de folder, en de Neem Scrub Massage, klik hier voor de folder.

Marmatecnieken

De ayurveda onderscheidt 107 punten waar de levensenergie, of prana, extra aanwezig is. Deze energiepunten worden marmaís genoemd. De grootte ervan wordt uitgedrukt in vingerbreedtes en varieert van een halve tot vier vingerbreedtes. Het zijn vaak de gebieden waar spieren, vaten, pezen en gewrichten samenkomen. Deze punten vormen de plattegrond voor de ayurvedische marmamassage.
Met marmatherapie wordt ook het lymfatische stelsel geactiveerd wat zorgt voor het afvoeren van gifstoffen uit het lichaam. Tijdens een massagebehandeling worden ook enkele van deze marmapunten gemasseerd. Voor een algehele marma therapie kunt u terecht in gespecialiseerde klinieken, waarover ik u graag adviseer.

Een meer uitgebreide folder met achtergrond informatie over de relatie tussen marma en chakra is op verzoek te krijgen. bel of mail als u geÔnteresseerd bent.

 

Shirodara

 

Begieting van het voorhoofd op speciale wijze met warme straal kruidenolie. Voor een uitgebreide omschrijving mag de PDF file op de download pagina bekeken en gedownload worden, of klik hier.

Soms kan een bezoek aan, en/of verwijzing door, een ayurvedische arts of practisioner gewenst zijn. Uw massage therapeut kan daarin adviseren.

 

 

Shiroabhyanga of Hoofdmassage

 

Kijk bij "Ayurvedische massage" voor verder uitleg over deze massage of download de folder hier of vanaf de pagina "links en downloads" elders op deze site .

 

 

 

Een cadeaubon geven of ontvangen is altijd leuk. Kijk hiervoor bij tarieven & informatie.