MertinaMassage

Purmerend

MertinaMassage praktijk; Aryuveda en Klassieke massage

 

Home

 

Ayurveda, wat is dat?

 

Ayurvedische Massage

 

Beleving

 

Ayurveda Varianten

 

Klassieke Massage

 

Etherische Olien

 

Tarieven & Informatie

 

Links & Downloads

vooraankondiging

disclaimer


Privacy AVG


MertinaMassage

J.P.Sweelinckstraat 1

1443MA Purmerend

Tel.: 06-53350076

KvK 59855134

ed@mertinamassage.nl

 

 

 

 

Klassieke massage

 

Massage staat bekend als de oudste vorm van volksgeneeskunde. Het woord massage is waarschijnlijk ontleend aan het Griekse woord ‘massein’, dat kneden betekent. Vanuit de Franse taal komen benamingen voort die nog steeds als basistechnieken voor klassieke massage worden gebruikt, zoals effleurage (strijking), petrissage (kneding) en tapotage (klopping).

Deze technieken komen door de hele geschiedenis van

de massage voor, vandaar dat men bij het toepassen van deze technieken spreekt van ‘klassieke massage’.

 

Klassieke massage zorgt niet alleen voor plaatselijke of algehele ontspanning, maar heeft ook grote invloed op de doorbloeding, de lymfestroom en de stofwisseling. Ook word je door massage bewuster van de spanningen in je lichaam, waardoor je een groter lichaamsbewustzijn ontwikkeld.

Op die manier kan massage je ook dichter bij je gevoelens brengen. Dit kan alleen als je in staat bent te ontspannen en je over te geven aan de handen van de masseur.

Hier kan tijd voor nodig zijn. Als je nog nooit bent gemasseerd, moet je misschien wennen aan deze vorm van aanraking. Het is dan ook belangrijk dat je een vertrouwensband opbouwt met degene die je masseert en dat je je onder zijn of haar handen veilig voelt.

 

Klassieke massage is over het algemeen steviger en werkt meer in op de spieren dan ayurvedische massage, waarin veel gebruik wordt gemaakt van lange strijkbewegingen over het gehele lichaam. Al naar gelang de wensen van de cliënt kan ik tijdens mijn klassieke massagebehandelingen ook technieken toepassen uit de ayurvedische massage.

 

 

Een cadeaubon geven of ontvangen is altijd leuk. Kijk hiervoor bij tarieven & informatie.